EM Projectes Didàctics

Recursos digitals per millorar els processos d'aprenentatge

Inici > Recursos escolars > Xim i Xesca

Xim i Xesca

Portal per al foment de la lectura i la comprensió lectora de textos en català i castellà

Xim i Xesca fomenta la lectura preguntant sobre el text llegit per mesurar la capacitat lectora del nen i premiant via punts per estimular-lo. Xim i Xesca està integrat en un entorn ordinador/web per fer-ho més atractiu per al nen i més fàcil i útil per al mestre.

> Per als nens, Xim i Xesca és un joc que els anima a llegir posant atenció en allò que llegeixen i és l’al·licient per seguir llegint.

> Per al mestre, Xim i Xesca és l’eina per fomentar la lectura entre els seus alumnes i per detectar des del principi possibles problemes de comprensió per poder-hi posar remei.

A Xim i Xesca hi ha qüestionaris de llibres en català i en castellà per a lectors des de 5 fins a 16 anys, de moltes editorials i d’autors d’arreu del món.

El gust per la lectura no es pot imposar però sí es pot transmetre l’entusiasme per llegir. Com més s’involucri el mestre, més llegiran els nens, perquè la lectura és un acte individual que s’ha de fomentar a nivell col·lectiu.

Amb Xim i Xesca els nens troben en els llibres un recurs voluntari d’entreteniment, de consulta i d’estudi, i acaben l’escola llegint per interès, per curiositat i per gust.

Data última actualització : 13 08 2019 | © EM Projectes Didàctics SL. Tots els drets reservats | Disseny moondog comunication